Beste lezer,

Kort geleden ben ik 50 geworden en opeens ontvang ik opvallend veel andersoortige post. Ik val
blijkbaar in een nieuwe doelgroep…
Zo kreeg ik een brief van een organisatie met ´erfrecht´ in haar naam die mij erop wijst dat er veel
veranderd is in het erfrecht in 2003(!) en dat het belangrijk is dat ik advies vraag over het erfrecht.
Als notaris vind ik de boodschap op zich goed. Ik begrijp dat ik een interessante doelgroep ben: waarschijnlijk heb ik een huis met overwaarde en heb ik een partner en kinderen. Als je ook een huis
met overwaarde hebt en een partner en kinderen en 50+ bent, zijn er in het algemeen twee redenen
om een (nieuw) testament te maken:

 1. Zonder goed testament bestaat de kans dat er bij het overlijden van één van de partners
  erfbelasting moet worden betaald over het erfdeel waar kind(eren) recht op krijgt/krijgen (zonder dat dit erfdeel al opgeëist kan worden door het kind).
 2. Je wilt zoveel mogelijk voorkomen dat als de langstlevende van jullie beiden zorg nodig heeft in
  de toekomst, dit in financiële zin ten koste gaat van de erfdelen van de kinderen door de werking van de Wet langdurige zorg. Als je korter dan zo’n vijf jaar geleden nog een testament hebt gemaakt is hiervoor zo goed als zeker al een goede regeling opgenomen. Als je denkt dat het welk handig is advies in te winnen kun je natuurlijk ingaan op een adviesaanbod van een niet notaris. Houd er dan wel rekening mee dat de testamenten alsnog bij een notaris moeten worden gemaakt en getekend zodat je dubbele kosten maakt. Je kunt voor één all in tarief ook bij ons terecht voor goed en begrijpelijk advies en het maken van testamenten en eventueel levenstestamenten.
  Met vriendelijke groet,
   
  mr. Saskia Lucassen
   
  Notariskantoor Novia 
  Kanaalweg 14a, 3901 ET Veenendaal
  Telefoon: 0318-519166
  E-mail: info@notariskantoornovia.nl
  Website: www.notariskantoornovia.nl

Deel dit bericht