Hypotheekakte notaris

Wanneer je geld wilt lenen bij de bank voor de aankoop of verbouwing van een woning, vraagt de bank om een recht van hypotheek. Om een recht van hypotheek af te kunnen geven aan de bank heb je een notariële akte nodig. Dit is een hypotheekakte. Notariskantoor Novia stellen we graag deze akte voor je op.


NEEM CONTACT MET ONS OP


Hoe werkt het hypotheekrecht?

Het hypotheekrecht houdt in dat de bank jouw woning mag verkopen wanneer je niet meer je hypotheek betaalt. Dit geeft de bank meer zekerheid dat ze de koopsom van de woning kan terugverdienen, evenals eventuele achterstallige hypotheekrente, boetes en overige kosten.
 

Een hypotheekakte opstellen bij de notaris

Om het hypotheekrecht officieel vast te leggen moet de notaris een hypotheekakte opstellen. Hierin staat onder andere beschreven wat de hoogte is van de hypotheek, wat het onderpand is, wat de te betalen hypotheekrente is en hoe de hypotheek afgelost dient te worden. Nadat de hypotheekakte is opgesteld, moeten zowel jij (en eventueel je partner) als de notaris en de bank de akte ondertekenen. Om de hypotheek vervolgens officieel op jouw naam te zetten, moet de hypotheekakte worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Zo weten andere financiers dat er een hypotheekrecht zit op jouw woning.

Zoek je een notaris in Ede, Amerongen of Veenendaal die jou kan helpen met het opstellen van een hypotheekakte? 


NEEM CONTACT MET ONS OP

Stuur ons een mail!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.