Notarieel samenlevingscontract

Je gaat samenwonen met je partner of je woont sinds kort samen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en spannend. Maar hoe leuk dit ook is, soms loopt alles net even wat anders dan je had gehoopt.
 

Notarieel samenlevingscontract vastleggen

Bij Notariskantoor Novia helpen we je door afspraken tussen jou en je partner schriftelijk vast te leggen in een notarieel samenlevingscontract. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk conflicten. Dit betekent niet dat je geen vertrouwen hebt in de relatie. Integendeel! Een notarieel samenlevingscontract zorgt juist voor rust in je relatie. Je hoeft je namelijk geen zorgen meer te maken over de zakelijke kant.
 

NEEM CONTACT MET ONS OP
 


Wat is een notarieel samenlevingscontract?

Een notarieel samenlevingscontract wordt door de notaris opgesteld en bevat verschillende afspraken tussen jou en je partner. Denk hierbij aan de verdeling van de huishoudelijke uitgaven, wie betaalt wat, en aan de kosten van de huur of de hypotheek. Ook kun je aangeven welke spullen van jou zijn, welke van je partner en wat gezamenlijk is. Dit geldt eveneens voor eventuele schulden. Daarnaast is het mogelijk om afspraken vast te leggen die gaan over wat er met je huis, je pensioen of je erfenis gebeurt wanneer jij en je partner uit elkaar gaan of wanneer één van jullie onverhoopt overlijd.


Wat zijn de voordelen van een notarieel samenlevingscontract?

Je kunt natuurlijk al deze afspraken ook zelf opschrijven in een samenlevingscontract. Het voordeel van een notarieel samenlevingscontract is echter dat de vastgelegde afspraken juridisch geldig zijn. Bij een zelf opgesteld samenlevingscontract is dit niet het geval. Woon je samen, maar ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap én heb je daarnaast geen samenlevingscontract? Dan staat er niets in de wet over wat er gebeurt wanneer jullie uit elkaar gaan of wanneer een van jullie overlijdt. Met een notarieel samenlevingscontract leg je dus duidelijk vast wie wat krijgt na het uit elkaar gaan of na het overlijden van jou of je partner.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Stuur ons een mail!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.