Oud testament kan duur uitvallen!

Ben je getrouwd en heb je kinderen en een eigen woning? Dan heb je vast ooit een testament laten opstellen. Toen je bijvoorbeeld voor het eerst een huis kocht of toen je kinderen kreeg. Bij veel mensen is dat inmiddels toch al gauw zo’n 20 à 25 jaar geleden. De tijd vliegt….

Denk je ook: de wet regelt het nu en bovendien zijn de kinderen inmiddels volwassen, dus alles is toch geregeld?

Dan stel ik je de volgende vraag: is jouw vermogen nog hetzelfde? Of heb je inmiddels flink op de hypotheek afgelost en is het huis ook nog eens in waarde gestegen? Als dat het geval is, is de kans groot dat, wanneer jij of je partner overlijdt, de langstlevende partner erfbelasting moet betalen. Dit komt omdat de kinderen dan al een aanspraak erven. Dit is nog niet opeisbaar, maar is wel belast met erfbelasting. Dit moet de langstlevende voorschieten. Maar misschien wil de langstlevende dit geld liever bewaren om leuke uitstapjes te maken, de kleinkinderen af en toe iets toe te stoppen, voor onderhoud van het huis of voor inkoop van zorg. Je moet er natuurlijk niet aan denken je levenspartner te verliezen, maar op het moment dat het gebeurt is het te laat om nog iets te regelen.

Ik nodig je graag uit om een afspraak te maken ons voor een adviesgesprek. Dan kunnen we voor je inschatten hoeveel erfbelasting je moet betalen als je partner overlijdt en dit desgewenst voorkomen met een (aanvullend) testament. Dan vertellen we je bij deze gelegenheid waarom het belangrijk is een levenstestament te maken.

Neem jij jouw oude testamenten mee? Dan staat bij ons de koffie klaar!

Deel dit bericht