Teken vandaag voor morgen

Stel: er gebeurt iets met je. Je wordt ziek of je krijgt een ongeluk waardoor je leven plotseling verandert. Een onverwachte gebeurtenis waarna je zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Wie mag die dan voor jou nemen? Of weet je precies wat jouw keuzes dan zijn?

Het is belangrijk om dit soort wensen vast te leggen in een levenstestament. Dit is namelijk niet automatische geregeld door de wet. En als je wacht tot je het echt nodig hebt, is het vaak al te laat. Het vastleggen van een levenstestament is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar vooral ook voor je naasten. Het geeft hen een gerust gevoel en helpt hen om beslissingen te nemen bij onverwachte situaties in jouw leven. Denk bijvoorbeeld aan beslissingen over jouw geld en bezittingen. Of denk aan jouw wensen over medische en persoonlijke zaken.

Om aandacht te vragen voor het levenstestament en het belang ervan te benadrukken, is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) op 1 maart de campagne ‘Teken vandaag voor morgen’ gestart. Ook bij Notariskantoor Novia vinden wij het belangrijk om hier meer aandacht voor te vragen. Wil je dus meer weten over het levenstestament of kunnen wij je helpen bij het opstellen van een levenstestament? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Deel dit bericht